antien frets

muzikant · counselor

Fotolia_74547229_S.jpg 032_bewerkt-1.jpg 033.jpg

Koor Nova Zembla

Koor Nova Zembla bestaat uit mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten, en nabestaanden. We zingen elke oneven zaterdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur in het Behouden Huys, Rijksstraatweg 163-a te Haren. Ik ben sinds 2015 de vaste dirigent van dit hartverwarmende en betrokken koor. Er wordt gelachen, gehuild maar altijd en bovenal uitbundig gezongen. Zie verder: www.koornovazembla.nl . Van harte welkom om eens te komen proeven!

 

Zangkoor Bliede! 

Sinds april 2016 ben ik dirigent van zangkoor Bliede! te Assen. We repeteren elke maandagavond van 19.00 - 21.00 uur. We zingen wereldmuziek in ruime zin. Meerstemmige liedjes met een (licht) spirituele toon. Muzikaal, maar altijd zingbaar. Noten kunnen lezen niet nodig, zin in zingen wél. Er heerst een hartelijke sfeer en de avonden zijn (ook) gezellig. Nieuwe leden van harte welkom!

 

 

 

 

Dames 3.

Een vocaal zang-trio Dames 3 bestaat al sinds...(jaar en dag). Sinds 2011 ben ik de vaste pianist, arrangeur en middenstemzangeres tussen heldere sopraan Mieny Bierling en evenzo warme alt Els Vijftigschild. We zingen covers en smeden deze om tot onze eigen nummmers middels arrangement, tekst & theater/vorm aanpassingen. We spelen op bijzondere maar altijd persoonlijke gelegenheden, zoals jubileum-verjaardagen van intimi. Een optreden van Dames 3 wil raken en verluchtigen.  

‚Äč

Solo improvisatie optreden.

Bij een bijeenkomst over een bepaald thema of onderwerp kan ik in een soort vrije rol in de ruimte gitaar + zang verzorgen. Ik speel dan in op sfeer, verhaal of gevoel. Ik gebruik (flarden van) bestaande liedjes en vrije improvisatie gebaseerd op stemexpressie. Mijn achtergrond met terugspeeltheater speelt hier een belangrijke rol in. 

Ik doe ook projecten met andere kunstdiciplines, vooral beeldende kunst en dichtkunst. Een ontmoeting tussen lichtaam/stem/klank en beeldende kunst in een vrije improvisatie. 

KvK 55569188 (Slauerhoff & Frets Consult)
BTW 24647479B02