antien frets

muzikant · counselor

Fotolia_74630965_S.jpg IMG_6827.jpg IMG_6987 a.jpg

Begeleiding voor werknemers.

U bent werknemer en hebt last van spanningsklachten als gevolg van werk of priveomstandigheden. Het kan ook een combinatie van beide zijn.

Voorbeelden werkomstandigheden :(te) hoge werkdruk, spanningen in de werkverhoudingen, het gevoel vast te lopen in werk, dagelijks tegen het werk opzien, onveilige/niet communicatieve sfeer, reorganisatie, en andere. 

Voorbeelden priveomstandigheden : scheiding, verlies/rouw, financiele druk, gezinsproblemen, te zware prive belasting/zorgtaken, levensfase, gevoel van minderwaardigheid, eenzaamheid, onzekerheid en andere.

Mogelijke klachten: onrust, gejaagdheid, piekeren, somberheid, angst, vermoeidheid, geirriteerdheid, labiel voelen, veel huilen of  woede/boosheid, slaapproblemen, lichamelijke spanningsklachtenklachten,  en andere.

Werkwijze:

Uitgangspunt bent u - als uniek persoon met uw eigen levensverhaal - op welk punt van uw (werk)leven u in zit en wat u nodig heeft om uw koers te hervinden of voort te zetten. Ik werk niet volgens een protocol en ook niet met psycholologische diagnostiek of taalgebruik.

Mijn benadering is steunend, spiegelend, confronterend (vriendelijk, nooit forcerend) en indien nodig explorerend. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de begeleiding van werknemers (en particulieren) en daar voor was ik werkzaam in de psychiatrie. Ik ben gewend aan het werken met (onderliggende) pijn , verdriet of boosheid en/of 'zware onderwerpen'. Maar mijn gerichtheid is altijd naar 'hoe weer verder te kunnen'. Onvolkomenheden  horen bij het leven.  Het gaat om het hervinden van de voor u juiste weg. Zelfsturing, keuzes, perspectief en eigen veranwoordelijkheid zijn pijlers. 

Indien mogelijk houden we de gesprekken buiten, lopend over de Hondsrug. 

Aanmelding:

De bedrijfsarts of werkgever meldt u aan maar u kunt ook zelf initiatief nemen.

Procedure. 

We starten met een orienterend gesprek. Dit is kosteloos en verplicht tot niets. U kunt met mij kennismaken en ik kan een inschatting maken of ik iets voor u kan betekenen. 

Mocht u verder willen en ik zie mogelijkheden dan volgt er een vervolggesprek, een intake. Ik maak hiervan een rapportage. Na uw goedkeuring gaat deze naar de bedrijfsarts of ander verwijzer. Ik maak ook een offerte. Na goedkeuring kan het traject starten. 

Hoe lang duurt het?

Gangbaar is dat ik 10 sesssies aanvraag. Daarin kan je veel doen. Soms is het niet genoeg; dan vraag ik na een onderbouwing een verlenging aan. 

Frequentie: in overleg. Vaak start ik wekelijks en ga dan over naar 2-wekelijks en aan het eind nog langer. 

Ingaan van een traject verplicht niet tot afmaken. Als het niet werkt of minder sessies nodig zijn, stoppen we. 

 

Kosten:

Orienterend gesprek: kosteloos.

Intake a 1.5 uur: € 100.00 excl BTW 21%

Sessies a 1.5 uur: € 70.00 excl BTW 21 %

KvK 55569188 (Slauerhoff & Frets Consult)
BTW 24647479B02

 

Counseling en begeleiding voor particulieren. 

Mogelijke omstandigheden en/of klachten

Somber/depressief/mat/vlak voelen, angsten, niet kunnen genieten, boosheid en irritaties hebben, overgevoeligheid voor prikkels, onzekerheid, moeheid en uitputting, verdriet, slapeloosheid, e.d.

Verlies, gebrek aan eigenwaarde, relatieproblemen, (over)gevoeligheid en hoog-sensitiviteit, angst voor controle-verlies, perfectionisme en controle. Eenzaamheid.

Aard van het gesprek

Uitgangspunt bent u - als uniek persoon met uw eigen levensverhaal - op welk punt van uw leven u in zit en wat u nodig heeft om uw koers te hervinden of voort te zetten. Ik werk niet volgens een protocol en ook niet met psycholologische diagnostiek of taalgebruik. Ik zie klachten als signalen en niet als losstaande fenomenen die opgelost dienen te worden.

Open van karakter, onderzoekend, steunend, zo nodig confronterend, spiegelend. 

Ik heb me losgemaakt van therapeutische benaderingen en duidingen. De bagage heb ik echter wel. We voeren het gesprek in gewone - dus geen psychologische - taal. Mijn focus is komen tot verdieping, gericht op een verbeterd contact met uzelf waardoor u uw eigen stuur weer voelt en beslissingen en keuzes kunt maken.

Waar en hoe

We voeren ik het gesprek -  indien akkoord - wandelend over de Hondsrug, startend vanuit – en weer terugkomend naar - het Veen.

Als je loopt beweeg je, ben je buiten, het is ruim, je kunt ademen en zit je niet in de 'conversatie-stand'. Het draagt er toe bij dat je je goed op jezelf kunt richten.

Soms is een zittend gesprek meer passend. Dit kan met weersomstandigheden te maken hebben. Ook zijn er mensen die niet willen of kunnen wandelen om wat voor reden dan ook. In dat geval doen we de sessie binnen.

 

Kosten

De verzekering vergoedt de counseling niet en dat is van mij een bewuste keuze. Verzekeringen zijn zich in de loop der tijd in toenemende mate gaan bemoeien met de inhoud van therapie. Ik ben daar een tegenstander van. Dit gaat mijn inziens niet over kwaliteit en inhoud maar over geld. Ik heb dan ook in 2011 besloten mij terug te trekken uit de 2 beroepsverenigingen waar ik bij aangesloten was. Daarmee verviel de verzekeringsvergoeding, die ik feitelijk vrij mager vond. Het aanvullende potje was snel leeg. Om de kosten behapbaar te houden zijn verschillende vormen mogelijk; losse sessies per keer af te spreken of periodes van 5 sessies waarbij ik korting geef. 

Tarieven per sessie: € 70.00 

Voor een serie van 5 sessies krijgt u 15 % korting. Deze offerte geldt voor 6 maanden. De korting wordt verrekend in de 5-e sessie. Het totaal is dan € 297.50 ipv € 350.00 

 

KvK 55569188 (Slauerhoff & Frets Consult)
BTW 24647479B02